Cinci motive pentru care merită să faci o lucrare valoroasă de grad

Traversăm vremuri în care reperele valorice sunt confuze, iar multă lume vrea să parvină ușor la succes. Astfel că a munci cu adevărat, a pune pasiune, seriozitate, entuziasm în propria lucrare de grad pare un demers donquijotesc...

”O lucrare de grad e doar o lucrare de grad! Nu e doctorat!...” afirmă atotștiutor unii...

Noi credem că lucrarea de grad ne reprezintă, e cartea noastră de vizită ca profesori sau învățători experți. Vă oferim mai jos câteva motive pentru care merită să o faceți BINE.

1. Sentimentul de împlinire personală. A vă elabora lucrarea de grad dând tot ce aveți mai bun din punct de vedere profesional vă gratifică cu o stare de mulțumire sufletească puternică și durabilă. Ați realizat un lucru cu adevărat important!

2. Ambiția de a face lucrarea singur. Pentru adevărații profesioniști nu există soluții de compromis; realizările experților în educație se datorează efortului și talentului investite nemijlocit în obținerea lor. Calitatea lucrării elaborate este o dovadă majoră a calităților intelectuale și morale ale autorului.

3. Posibilitatea de a publica. O lucrare utilă pentru comunitatea educațională merită să fie publicată, ajutând astfel colegii care se confruntă cu aceleași probleme în activitatea didactică. Modelele de bune practici pe care le-ați elaborat și le-ați testat empiric susțin soluțiile pe care le oferiți.

4. Beneficiile pentru elevi. O lucrare de gradul I de calitate este o lucrare care vă îmbunătățește vizibil activitatea didactică. Elevii dumneavoastră sunt principalii beneficiari, iar aprecierea lor și a părinților lor sunt de neprețuit!

5. Stabilirea unor standarde de calitate. Realizând lucrări de grad de calitate impuneți standarde. Colegii care își vor face lucrările după dumneavoastră vor avea șansa unor modele valoroase de abordare teoretică, de realizare a cercetării empirice, de construcție a concluziilor și recomandărilor metodice.

...și motive ar mai fi: pur si simplu bunul simț ne obligă să fim serioși și temeinici. Iar responsabilitatea imensă pe care o avem ca educatori, ca formatori ai viitorului acestei țări – copiii – ne obligă la calitate și profesionalism.

Alegeți calitatea!