CELE MAI NOI ARTICOLE

Împărtășim cu dumneavoastră experiența și viziunea noastră asupra unor subiecte importante pentru activitatea profesională a cadrelor didactice.

Ateliere de formare: „Proiectarea didactică” și „Prezentarea lucrării de grad”

În zilele de 28-29 noiembrie și 5-6 decembrie se derulează două ateliere de formare „Proiectarea didactică” și „Prezentarea lucrării de grad” la Centrul de Dezvoltare Personală și Formare Profesională din cadrul Universității „Alexandrul Ioan Cuza” din Iași.

Formator: conf. univ. dr. Florin Frumos

Detalii ...

Sedentarismul gândirii

A gândi pare la fel de firesc pentru om precum mișcarea corpului. Tehnologiile moderne ne vin în ajutor oferindu-ne nenumărate facilități. Și totuși ne ”mișcăm” mintea tot mai puțin. Pentru cei mai mulți oameni, sedentarismul (cu sensul de insuficientă mișcare fizică) este vizibil și, desigur, periculos. Dar mai există un fel de sedentarism: cel cognitiv. Oare e periculos? Să vedem...

Despre insuficiențele limbajului pedagogic

Vocabularul pedagogic autohton, utilizat în lucrări de specialitate sau în discuțiile dintre specialiști, cuprinde doi termeni destul de vagi din punct de vedere semantic: „a preda” și „cadru didactic”.

La o primă - și superficială – privire – conceptele sus-amintite sunt clare, trimit la realități ușor de identificat. Voi încerca să vă ilustrez, în cele de mai jos, felul în care caracterul vag și polisemantismul acestor termeni ar putea afecta reprezentările unora dintre noi  asupra învățământului - și practicile care decurg de aici.

Proiectarea didactica - Atelier de realizare a proiectelor de activitate

De ce aveți nevoie de un atelier de Proiectare didactică?

Susținerea unei activități didactice în fața colegilor sau a unei comisii este în primul rând o probă de măiestrie pedagogică. Proiectarea inteligentă, cu elemente originale, dar totodată valide din punct de vedere psihopedagogic și metodic este o condiție necesară – chiar dacă nu suficientă, pentru lecții excelente.

Înscrieri Modulul IV - Prezentarea lucrării - Atelier de scriere și public speaking

 

Modulul IV „Prezentarea lucrării - Atelier de scriere și public speaking”
se desfășoară în perioada 20 aprilie - 10 mai
la Centrul de Dezvoltare Personală și Formare Profesională
din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.
Formator conf. univ. dr. Florin Frumos

Detalii aici și aici.

Prezentarea publică a lucrării de gradul I – Atelier de scriere și public speaking

Sunteţi foarte aproape de atingerea unui obiectiv major de carieră - obţinerea gradului didactic I. Munca, efortul şi pregătirea dumneavoastră vor fi evaluate de o comisie exigentă.

De ce este important să vă pregătiţi minuţios pentru această etapă?

Cum să vă puneţi în valoare lucrarea de grad la susţinerea publică?

Pages